Houtskeletbouw

Groeien naar jouw droomhuis

Onder ons motto GROEIEN NAAR JOUW DROOMHUIS kunnen we elke stap in ons verhaal van houtskeletbouw kaderen!
Nadat de DROMEN worden omgezet in daden door uw plannen te laten maken bij een architect wordt de aannemer onder de arm genomen. Wanneer u contact legt met ons wordt u steeds uitgenodigd om samen et ons alles te overlopen hoe het in zijn werk gaat, welke materialen er gebruikt worden en hoe de opbouw evolueert. Zo hebt u een duidelijk beeld hoe een houtskeletbouw tot stand komt. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kan GROEIEN in uw project, dat het geen wild avontuur wordt. Wij staan steeds ter beschikking als er vragen zijn en gaan geen verantwoordelijkheid uit de weg. Wij groeien samen met jou naar uw droomhuis.
Eens we starten is er een zeer nauw contact tussen u als klant en ons als aannemer.

Waarom houtskeletbouw?

Energiezuinig!

Energiezuinig bouwen is HET stokpaardje van houtskeletbouw. Door de steeds strengere isolatie, ventilatie en bouwnormen leent HSB zich uitstekend om te voldoen aan deze normen. Ook de besparing op stijgende energieprijzen zullen op korte en lange termijn een zeer gunstig effect hebben. Omdat de muren van de HSB volledig opgevuld worden met isolatiemateriaal kan men met een kleinere muurdikte een hogere isolatienorm behalen.

Luchtdichtheid!

Dit leunt zeer sterk aan met voorgaande. Door een goede luchtdichtheid kan het isolatiemateriaal optimaal zijn rendement garanderen. Er zijn geen luchtstromen waarbij een deel van het isolatiemateriaal zijn werking mist. Ook wanneer de bouw klaar is wordt er een blowerdoortest gedaan dewelke bij een goede uitvoering van de luchtdichtheidstaping het E-peil met 10 punten kan doen dalen.

Ventilatie!

Ventilatie is zeer belangrijk bij een HSB. Door de luchtdichtheid van het gebouw is het van groot belang dat er voldoende luchtcirculatie is binnenin de woning. Door een correct systeem te plaatsen voldoet de HSB aan alle ventilatienormen.

Snel bouwproces!

Houtskeletbouw werkt zeer snel! Eens de funderingswerken ten einde zijn start de opbouw van de HSB. Wij verzagen alles ter plaatse en monteren de muren op de werf. Dit geeft ons de mogelijkheid om eventuele aanpassingen zonder problemen op te lossen en eventuele koudebruggen op te vangen. De ruwbouw van het skelet staat volledig opgebouwd in +/- 2 weken. In deze tijd kunnen we de bouw waterdicht zetten. Heel belangrijk hierbij is dat er geen droogtijden zijn om later verder te gaan in het bouwproces.
Heel belangrijk is ook dat wij alle zaken in eigen beheer hebben en dus niet moeten wachten om aansluitende werken uit te voeren.

Gevoelstemperatuur!

Wie al eens in een houtskeletbouw heeft gewoond of binnen geweest zal merken dat er een zeer aangenaam binnenklimaat heerst. Doordat hout de warmte reflecteert ipv absorbeert is er een aangenamere gevoelstemperatuur. Je kan dit het best merken door ยดs winters naar een muur te stappen bij een massiefbouw. Je zal merken dat bij een HSB de muur warmer aanvoelt dan bij een massiefbouw.

Totaalproject, enkel houtskeletbouw of een helpende hand:

Bij ons ben je niet het zoveelste project met nummer x. NEEN! Bij ons heb je een naam met inbreng. Ons motto staat er, en we willen dit zo houden!

Hoe kunnen wij u helpen?

Totaalproject?

Wij helpen u graag in uw totaalproject, indien u dit wenst nemen wij het hele project over van u. Zeg maar een moderne sleutel op de deur. Met de juiste inbreng van u als klant, keuzes maken met u en bijstaan met raad en daad. Van grondwerken tot het schilderen van uw woning staan wij naast u!

Enkel Houtskeletbouw?

Hebt u iemand die funderingen plaatst, gevelsteen metst en hebt u enkel iemand nodig die de houtskeletbouw plaatst? Ook hier bieden wij de correcte samenwerking aan. In samenspraak met u als klant en de aannemer voor de funderingswerken sluiten wij hierop mooi aan.

Helpende hand?

Wanneer u graag binnen uw bouwproject graag een handje toesteekt kan dat bij ons. Wij plannen de werken in dewelke ook voor u interessant kunnen zijn om een hand toe te steken en voeren deze uit samen met u. U zal dan de mogelijkheid hebben om zo zelf aan de slag te gaan binnen uw eigen project.

Volg ons op sociale media

Snel contact opnemen

Oudegemse Baan 160

9200 Oudegem

๎€

info@swoodprojects.be

0499/15.70.38