Timmerwerken

In samenwerking met de klant

We streven er steeds naar om in samenspraak met de klant de verschillende houtsoorten en afwerking van het gebinte te bespreken. Ook volgens de meetstaat en architecturale plannen voeren wij de werken correct uit. Aanpassingen aan het gebinte is zeker geen probleem mits deze binnen de normen van uitvoering en stevigheid blijven.

Onze houtsoorten

We werken meestal met volgende houtsoorten: Oregon Pine of Douglas behoort tot de naaldhoutsoorten.

Het hout heeft een lichte geelbruine tot oranjerode kleur en is harshoudend. Het heeft een fijne nerf en werkt weinig. De naam Douglas en Oregon wordt gegeven aan hout van dezelfde boomsoort. De eerste groeit in Europa terwijl de laatste uit de Verenigde staten komt waar het Douglas wordt genoemd. Oregon heeft meestal een fijnere nerf en het hout wordt gedroogd waardoor het voor meer toepassingen geschikt is dan Europese Douglas.
Het hout is makkelijk te bewerken maar voor het afwerken moet het hout eerst ontvet worden vanwege de hars die in het hout kan voorkomen. Oregon en Europese Douglas is een sterke houtsoort die verkrijgbaar is in grote afmetingen waardoor het geschikt is voor veel doeleinden o.a. binnen en buitenbetimmeringen, balken, vloeren, jachtbouw, palen, hekken etc.

Volg ons op sociale media

Snel contact opnemen

Oudegemse Baan 160

9200 Oudegem

info@swoodprojects.be

0499/15.70.38