Houten poorten

Onze houten poorten zijn 100% maatwerk

Met 100% maatwerk kiest u een poort die perfect bij u en uw woning past. Elke poort wordt in ons eigen atelier gemaakt. Een poort geeft niet alleen toegang tot uw woning en/of tuin maar brengt ook een vorm van veiligheid en privacy mee. Een poort bij S Wood Projects is een poort van hoge kwaliteit aan een eerlijke prijs. Beelden zeggen soms meer dan woorden.

Houtsoorten?

Padoek is een tropische houtsoort met duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat de natuurlijke duurzaamheid boven de 25jaar ligt. Padoek is heel stabiel in zijn vorm. Ideaal om deze te verwerken naar poorten. De houtsoort heeft bij plaatsing een helrode kleur, na een maand verkleurt deze naar een bruine kleur om uiteindelijk een zilvergrijze tint aan te nemen met een mooie zichtbare houttekening.

Afrormosia, is eveneens een tropische houtsoort met duurzaamheidsklasse 1. Deze heeft dezelfde positieve eigenschappen als padoek. De kleur ligt iets anders. Afrormosia heeft een lichtbruine/gelige kleur met uiteindelijk een zilvergrijze tint.

Iroko is een hardhoutsoort van duurzaamheidsklasse 1-2. Betekent een natuurlijke levensduur van 20jaar. Is ook vast in vorm en heeft een gele kleur bij plaatsing, na verloop van tijd krijgt deze een diepbruine kleur. Uiteindelijk krijgt deze houtsoort ook een zilvergrijze tint.

Geïmpregneerd grenen is een houtsoort van duurzaamheidsklasse 3. Betekent een natuurlijke levensduur van 15jaar. Geïmpregneerd hout is naaldhout dat op chemische wijze is verduurzaamd. Het hout wordt in een grote impregneerketel vacuüm getrokken waarna een impregneermiddel wordt toegevoegd. Dat middel maakt het hout bestand tegen schimmels, bacteriën en insecten die houtrot veroorzaken. Door de onderdruk in de ketel trekt de vloeistof goed in het hout en raken de houtcellen verzadigd. Het hout is groen van kleur van het impregneermiddel en is nodig dat het behandeld wordt met een beits of verf voor een langere levensduur.

Volg ons op sociale media

Snel contact opnemen

Oudegemse Baan 160

9200 Oudegem

info@swoodprojects.be

0499/15.70.38